پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد

  • کد خبر: ۲۳۳۰۷۶
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد
نزدیک به یک ماه از عرضه اوراق خزانه اسلامی (اخزا) در بازار‌های نوین مالی فرابورس می‌گذرد؛ اقدامی که در کنار دیگرریسک‌های موجود در بازار سهام، این بازار را تحت‌الشعاع قرار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این دوره از عرضه اوراق خزانه اسلامی، یک رکوردشکنی جدید صورت گرفت که نرخ سود مؤثر این اوراق به بیش‌از ۳۷درصد رسید. همین موضوع کافی بود تا سرمایه‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری بدون ریسک راهی اوراق اخزا شود.

اکنون با گذشت حدود یک ماه، سازمان بورس سه اقدام مهم در کنترل نرخ اخزا انجام داد. میثم فدایی، مدیرعامل سابق فرابورس، در این رابطه گفت: نخستین اقدام سازمان بورس کنترل اسناد خزانه بود که این موضوع کاهش عرضه چشمگیر اسناد خزانه در بازار سرمایه و تعدیل انتظار فعالان بازار از عرضه گسترده اسناد خزانه را به همراه داشت.

وی ادامه داد: همچنین این سازمان اقدام به افزایش کنترل در معاملات اسناد خزانه و معامله اسناد خزانه با نرخ‌های متعادل کرد.

فدایی بازارگردانی مناسب اسناد خزانه را وظیفه‌ای مهم بر دوش بانک مرکزی دانست و عنوان کرد: در آخر نیز تشدید مسائل نظارتی بر روی صندوق‌های سرمایه‌گذاری باعث افزایش تقاضای این نوع اوراق و خرید آن‌ها توسط صندوق‌ها شد.

روند کاهش نرخ اخزا و نرخ بهره 

در همین رابطه سینا سلیمانی، کارشناس بازار‌های مالی، در کانال تلگرامی خود نوشت: خبر مهم برای بازار سرمایه، روند کاهشی نرخ اخزا و نرخ بهره پس از ثبت رکورد ۳۸٪ است که باعث می‌شود جو بازار‌های مالی و کالایی تا حدود زیادی بهبود یابد.

نرخ اخزا روی تابلو تا حدود ۲٪ نیز در یک روز کاهش یافته است و به‌ نظر می‌رسد با تشدید نظارت‌های بانک مرکزی بر سپرده‌گیری بانک‌ها، این روند کاهشی ادامه یابد.

در حال حاضر، نرخ بهره بالاترین وزن را در وضعیت بازار‌ها دارد و اثر آن در کوتاه‌مدت حتی از نرخ ارز و مالیات و... نیز بیشتر است.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که بازار پول نیز مانند سایر بازار‌ها مکانیزم دارد.

نرخ بهره یعنی بهای پول!

وقتی بانک مرکزی بهای یک کالای واحد را در یک بخش از بازار بالا می‌برد، تعادل و نظم آن بازار به‌هم می‌ریزد.

وقتی بهای تمام‌شده پول بانک‌ها رشد می‌کند، با دستور و بگیروببند نمی‌توان در بلندمدت آن را کنترل کرد؛ مگر اینکه بخواهیم فشار را بر تراز بانک‌ها بگذاریم!

برای کنترل پایدار نرخ بهره، در کنار نظارت‌های شدید، مداخله بانک مرکزی هم نیاز است!

به‌عبارتی، باید عرضه و تقاضای پول نیز در کنار بهای پول متعادل شود.

صرفاً با نظارت و بگیروببند، نرخ‌ها تا حدود ۳۰٪ (با کمی تلورانس) ادامه می‌یابد، اما اگر بخواهیم نرخ‌های مؤثر را به‌صورت اصولی کنترل کرده و به نرخ‌های مصوب بازگردانیم، قطعاً نیاز است که بانک مرکزی نقش مداخله‌گر و تنظیم‌گر خود را ایفا کند.

جهت یادآوری، افزایش نرخ بهره پیش از گواهی سپرده سی‌درصدی شروع شده بود و رشد آهسته و پیوسته آن ناشی از رقابت بانک‌ها در جذب منابع و کسری تراز بانک‌ها بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->