افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها با وجود تلاش دولت برای کنترل نرخ بلیت هواپیما تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات
سرخط خبرها

خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد

  • کد خبر: ۲۳۳۰۷۶
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد
نزدیک به یک ماه از عرضه اوراق خزانه اسلامی (اخزا) در بازار‌های نوین مالی فرابورس می‌گذرد؛ اقدامی که در کنار دیگرریسک‌های موجود در بازار سهام، این بازار را تحت‌الشعاع قرار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این دوره از عرضه اوراق خزانه اسلامی، یک رکوردشکنی جدید صورت گرفت که نرخ سود مؤثر این اوراق به بیش‌از ۳۷درصد رسید. همین موضوع کافی بود تا سرمایه‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری بدون ریسک راهی اوراق اخزا شود.

اکنون با گذشت حدود یک ماه، سازمان بورس سه اقدام مهم در کنترل نرخ اخزا انجام داد. میثم فدایی، مدیرعامل سابق فرابورس، در این رابطه گفت: نخستین اقدام سازمان بورس کنترل اسناد خزانه بود که این موضوع کاهش عرضه چشمگیر اسناد خزانه در بازار سرمایه و تعدیل انتظار فعالان بازار از عرضه گسترده اسناد خزانه را به همراه داشت.

وی ادامه داد: همچنین این سازمان اقدام به افزایش کنترل در معاملات اسناد خزانه و معامله اسناد خزانه با نرخ‌های متعادل کرد.

فدایی بازارگردانی مناسب اسناد خزانه را وظیفه‌ای مهم بر دوش بانک مرکزی دانست و عنوان کرد: در آخر نیز تشدید مسائل نظارتی بر روی صندوق‌های سرمایه‌گذاری باعث افزایش تقاضای این نوع اوراق و خرید آن‌ها توسط صندوق‌ها شد.

روند کاهش نرخ اخزا و نرخ بهره 

در همین رابطه سینا سلیمانی، کارشناس بازار‌های مالی، در کانال تلگرامی خود نوشت: خبر مهم برای بازار سرمایه، روند کاهشی نرخ اخزا و نرخ بهره پس از ثبت رکورد ۳۸٪ است که باعث می‌شود جو بازار‌های مالی و کالایی تا حدود زیادی بهبود یابد.

نرخ اخزا روی تابلو تا حدود ۲٪ نیز در یک روز کاهش یافته است و به‌ نظر می‌رسد با تشدید نظارت‌های بانک مرکزی بر سپرده‌گیری بانک‌ها، این روند کاهشی ادامه یابد.

در حال حاضر، نرخ بهره بالاترین وزن را در وضعیت بازار‌ها دارد و اثر آن در کوتاه‌مدت حتی از نرخ ارز و مالیات و... نیز بیشتر است.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که بازار پول نیز مانند سایر بازار‌ها مکانیزم دارد.

نرخ بهره یعنی بهای پول!

وقتی بانک مرکزی بهای یک کالای واحد را در یک بخش از بازار بالا می‌برد، تعادل و نظم آن بازار به‌هم می‌ریزد.

وقتی بهای تمام‌شده پول بانک‌ها رشد می‌کند، با دستور و بگیروببند نمی‌توان در بلندمدت آن را کنترل کرد؛ مگر اینکه بخواهیم فشار را بر تراز بانک‌ها بگذاریم!

برای کنترل پایدار نرخ بهره، در کنار نظارت‌های شدید، مداخله بانک مرکزی هم نیاز است!

به‌عبارتی، باید عرضه و تقاضای پول نیز در کنار بهای پول متعادل شود.

صرفاً با نظارت و بگیروببند، نرخ‌ها تا حدود ۳۰٪ (با کمی تلورانس) ادامه می‌یابد، اما اگر بخواهیم نرخ‌های مؤثر را به‌صورت اصولی کنترل کرده و به نرخ‌های مصوب بازگردانیم، قطعاً نیاز است که بانک مرکزی نقش مداخله‌گر و تنظیم‌گر خود را ایفا کند.

جهت یادآوری، افزایش نرخ بهره پیش از گواهی سپرده سی‌درصدی شروع شده بود و رشد آهسته و پیوسته آن ناشی از رقابت بانک‌ها در جذب منابع و کسری تراز بانک‌ها بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->