توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد

  • کد خبر: ۲۳۳۰۷۶
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
خبر خوب برای بازار سرمایه | سازمان بورس بالاخره به کنترل نرخ اخزا ورود کرد
نزدیک به یک ماه از عرضه اوراق خزانه اسلامی (اخزا) در بازار‌های نوین مالی فرابورس می‌گذرد؛ اقدامی که در کنار دیگرریسک‌های موجود در بازار سهام، این بازار را تحت‌الشعاع قرار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این دوره از عرضه اوراق خزانه اسلامی، یک رکوردشکنی جدید صورت گرفت که نرخ سود مؤثر این اوراق به بیش‌از ۳۷درصد رسید. همین موضوع کافی بود تا سرمایه‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری بدون ریسک راهی اوراق اخزا شود.

اکنون با گذشت حدود یک ماه، سازمان بورس سه اقدام مهم در کنترل نرخ اخزا انجام داد. میثم فدایی، مدیرعامل سابق فرابورس، در این رابطه گفت: نخستین اقدام سازمان بورس کنترل اسناد خزانه بود که این موضوع کاهش عرضه چشمگیر اسناد خزانه در بازار سرمایه و تعدیل انتظار فعالان بازار از عرضه گسترده اسناد خزانه را به همراه داشت.

وی ادامه داد: همچنین این سازمان اقدام به افزایش کنترل در معاملات اسناد خزانه و معامله اسناد خزانه با نرخ‌های متعادل کرد.

فدایی بازارگردانی مناسب اسناد خزانه را وظیفه‌ای مهم بر دوش بانک مرکزی دانست و عنوان کرد: در آخر نیز تشدید مسائل نظارتی بر روی صندوق‌های سرمایه‌گذاری باعث افزایش تقاضای این نوع اوراق و خرید آن‌ها توسط صندوق‌ها شد.

روند کاهش نرخ اخزا و نرخ بهره 

در همین رابطه سینا سلیمانی، کارشناس بازار‌های مالی، در کانال تلگرامی خود نوشت: خبر مهم برای بازار سرمایه، روند کاهشی نرخ اخزا و نرخ بهره پس از ثبت رکورد ۳۸٪ است که باعث می‌شود جو بازار‌های مالی و کالایی تا حدود زیادی بهبود یابد.

نرخ اخزا روی تابلو تا حدود ۲٪ نیز در یک روز کاهش یافته است و به‌ نظر می‌رسد با تشدید نظارت‌های بانک مرکزی بر سپرده‌گیری بانک‌ها، این روند کاهشی ادامه یابد.

در حال حاضر، نرخ بهره بالاترین وزن را در وضعیت بازار‌ها دارد و اثر آن در کوتاه‌مدت حتی از نرخ ارز و مالیات و... نیز بیشتر است.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که بازار پول نیز مانند سایر بازار‌ها مکانیزم دارد.

نرخ بهره یعنی بهای پول!

وقتی بانک مرکزی بهای یک کالای واحد را در یک بخش از بازار بالا می‌برد، تعادل و نظم آن بازار به‌هم می‌ریزد.

وقتی بهای تمام‌شده پول بانک‌ها رشد می‌کند، با دستور و بگیروببند نمی‌توان در بلندمدت آن را کنترل کرد؛ مگر اینکه بخواهیم فشار را بر تراز بانک‌ها بگذاریم!

برای کنترل پایدار نرخ بهره، در کنار نظارت‌های شدید، مداخله بانک مرکزی هم نیاز است!

به‌عبارتی، باید عرضه و تقاضای پول نیز در کنار بهای پول متعادل شود.

صرفاً با نظارت و بگیروببند، نرخ‌ها تا حدود ۳۰٪ (با کمی تلورانس) ادامه می‌یابد، اما اگر بخواهیم نرخ‌های مؤثر را به‌صورت اصولی کنترل کرده و به نرخ‌های مصوب بازگردانیم، قطعاً نیاز است که بانک مرکزی نقش مداخله‌گر و تنظیم‌گر خود را ایفا کند.

جهت یادآوری، افزایش نرخ بهره پیش از گواهی سپرده سی‌درصدی شروع شده بود و رشد آهسته و پیوسته آن ناشی از رقابت بانک‌ها در جذب منابع و کسری تراز بانک‌ها بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->